Close

Log in

WSET NIVEL 1

Dacă îți place vinul, dar nu știi foarte multe despre el, poți urma WSET Nivel 1 pentru a începe o carieră în acest domeniu sau pentru a alege tu vinul când ieși cu prietenii în oraș. Cursul este destinat celor care doresc să-și aprofundeze cunoştinţele despre vin într-un mod profesional, organizat și agreabil. Aici veți învăța despre viticultură și vinificație, despre soiurile de struguri, stiluri de vin. Cursul este intens și cu aplicații practice, potrivit cu cei care nu au încă o experinață bogată în domeniul vinului. Este un prim pas făcut în această lume fascinantă. Veți explora tipuri de vin prin toate simțurie: gust, miros și văz. De asemenea, veți învăța cum se descrie corect un vin și cum se fac pairingurile de succes. La finalul cursului veți primi o diplomă WSET și o insignă oficială, dacă iei examenul.

CE VEI ÎNVĂȚA AICI
• Stilurile și tipurile de vin
• Soiuri de vin și caracteristicile lor
• Cum să depozitezi și să servești vinul
• Cum se face un pairing de succes
• Cum să descrii un vin pe baza Principiilor de Degustare WSET Nivel 1 (SAT)

STRUCTURĂ CURS
Această etapă de curs se va desfășura pe durata a 6 ore, într-o locație aleasă de organizator. Cursul se ține în limba engleză.

EVALUARE
Test grilă cu 30 de întrebări, atestat de Ofqual.
Toate materialele de curs sunt oficiale, garantate de WSET Londra. Evaluarea exemenului se face la Londra, pentru corectitudine și imparțialitate.

CONDIȚII DE PARTICPIARE
Nu există restricții de participare la acest nivel. Trebuie doar să ai peste 18 ani. Organizatorul își rezervă dreptul de a accepta sau respinge cereri de înscriere pe baza unor experiențe anterioare.

WSET NIVEL 2
Această calificare se adresează începătorilor care doresc să studieze despre paleta vastă de vinuri sau pentru cei care vor să-și dezvolte cunoștințele dobândite la cursul WSET Nivel 1. Veți studia despre importanța principalelor soiuri de struguri la nivel regional și mondial, despre regiunile în care se cultivă și despre stilurile de vin produse aici. Veți afla despre impactul stilului și al calității cu ajutorul teoriei și degustării și veți dobândi cunoștințe temeinice despre tehnica de descriere a vinurilor.

CE VEI ÎNVĂȚA AICI
• Cum se face o degustare și tehnica descrierii vinurilor folosind WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine®(SAT)
• Cum influențează mediul creșterea strugurilor și producția vinului. Metode de maturare care influențează stilul și calitatea vinurilor produse din 8 soiuri principale: Chardonnay Pinot Grigio/Gris Sauvignon Blanc Riesling Cabernet Sauvignon Merlot Pinot Noir Syrah/Shiraz
• Stilul și calitatea vinurilor: Produse din 22 soiuri regionale importante produse în peste 70 de zone din lume (GIs)
Soiuri de struguri și procese de producție care infleunțează stilul: spumantelor Vinurilor fortifiate
Terminologie specifică pentru origine, stil și calitate
• Principii și procese implicate în depozitarea și întreținerea vinului
• Principii pentru pairing

STRUCTURA CURS
Acest curs necesită 28 de ore de studiu, împărțite astfel: 16 ore de curs, 11 de studiu individual, 1 oră de examen
Cursul se va ține în limba engleză.

EVALUARE
Test grilă cu 50 de întrebări cu durata de 1 oră
Participanții care iau examenul vor primi o diplomă atestată WSET și vor putea folosi logoul oficial.
Toate materialele de curs sunt oficiale, garantate de WSET Londra. Evaluarea exemenului se face la Londra, pentru corectitudine și imparțialitate.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Doar persoanele peste 18 ani pot participa la acest curs.

WSET NIVEL 3

Acesta este un curs avansat pentru cei care lucrează deja în industria vinului sau pentru cei știu deja multe despre acest domeniu.
WSET Nivel 3 te va învăța nu doar despre despre cum se cultivă vița de vie și cum se face vinul. La finalul cursului vei putea evalua corect tipurile de vin și vei putea explica stilurile de vin și calitatea acestora. Vei primi o diplomă certificată la WSET și vei putea folosi oficial logoul WSET

CE VEI ÎNVĂȚA AICI
Modul 1
Degustare, descrierea caracteristicilor, evaluarea calității, pe baza modelului WSET Nivel 3 (Systematic Approach to Tasting Wine® - SAT)
Cum influențează acesti facturi următoarele:vinurile liniștite, spumantele,vinurile fortifiate
Metode de explicare a stilurilor de vin și a calității acestora

Modul 2
Factori cheie în producția vinului: locație, cultivarea strugurilor, producția vinului, maturare, îmbuteliere


STRUCTURA CURS
Acest curs se va desfășura pe durata a 84 de ore de studiu, dintre care 30 de ore sunt reprezentate de prezența la curs. Cursul se va ține în limba engleză.

EVALUARE
Modulul 1: test grilă cu 50 de întrebări și un referat scris.
Modulul 2: degustare de vinuri (2 vinuri)
Dacă luați acest examen, veți obține o diplomă atestată de Ofqual.
Toate materialele de curs sunt oficiale, garantate de WSET Londra. Evaluarea exemenului se face la Londra, pentru corectitudine și imparțialitate.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Recomandăm să ai deja diploma WSET Nivel 2 Award in Wines and Spirits sau o altă diplomă care să echivaleze nivelul de cunoștințe. Participanții trebuie să aibă peste 18 ani.

Formular de înscriere

1. Completează formularul.
2. Apasă Trimite.
3. Noi îți trimitem factura pentru costul cursului pe email.
4. Ai locul asigurat doar după efectuarea plății.

media

Evenimente

Galerie

Altele

Traineri

frederik ok

Frédéric Vigroux

Frédéric are 8 ani de experiență în industria vinului, dintre care 6 ca antreprenor și deținător al Diplomei WSET (Nivel 4). Este specialist în business management pentru vin și spirtoase (achiziții, strategie, sales) și predă cursurile WSET Nivel 1 – 3 pentru vinuri și spirtoase, precum și marketing și strategie pentru acest domeniu.

Diana Pavelescu

Diana este Secretar General al ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România) şi membru în jurii internaţionale în concursurile de vin: Asia Wine Trophy, Berliner Wien Trophy, Concour Mondial du Bruxelles, IWCB. în România, este una dintre cele mai apreciate personaliatăţi din acest domeniu.

Copyright © RomanianWineAcademy